Kérdésed van? Hívj vagy írj, örömmel segítünk! +36705800056

Programok gyerekeknek

Gyerekekkel dolgozni inspiráló és örömteli és ami a legfontosabb, hogy Ők is imádják ezt a programot.

A fából vaskarika program célja a 4-12 éves kor közötti nyitott időszakban alapvető értékek átadása izgalmas analóg módszerekkel.

A gyerekekkel való munka során hulladéknak tartott régi tárgyakat, bútort, textilt, kiegészítőket tervezünk át, alakítunk-formálunk és adunk neki új funkciót (Upcycling) A gyerekekkel ezt közösen pár óra alatt felújítjuk és utána az iskolában tovább tudják használni.  

Hasznos infók:

Kinek: gyerekeknek 4-12 év között ( felnőtteknek is ajánlott ) 

Hol, mikor: Óvodákban és iskolákban ( akár cégeknek is)  – bármilyen intézménybe kihelyezhető - 2* 1,5 vagy 3 órás sávban

Mit: Olyan 1950-180 között készült tárgyakat mentünk meg, amik felett már eljárt az idő. Tervezünk, kivitelezünk és megvalósítunk. Gyakorlati példa: pl. régi fali fogasból csiszolás, festés és pár apró trükk után egy fonáltartó lett, amit a lányok nagyon imádnak.  

Miért:

- Vigyáznunk kell a környezetünkre, és a már megalkotott tárgyakat, kell újragondolni. 

- Digitális függőségek ellen analóg módszerekkel lehet új perspektívát adni a gyerekeknek

- A tervezés és alkotás folyamata 3 óra alatt kézzelfogható eredményt hoz, mely sikerélményt ad.

- A munka során beszélgetünk a művészeti korszakokról és a művészetről.

- A megmentett és felújított tárgyakat a gyerekek megkapják és az iskolában tudják használni. A ballagás után átadják a kisebb osztályoknak, így biztosítva a körforgást. 

Ez a program egy olyan értékálló befektetés a jövőbe, ahol a gyerekek alkotás közben, nevetnek, és közben mesélek nekik a formatervezés és környezettudatosság fontosságáról.